Sisteme de pardoseală

You are here:

Sisteme de pardoseală

Antipraf sau sigilare cu vopsea epoxidică (coating)

Descriere

Acesta nu este un sistem de pardoseală, ci este o acoperire sau sigilare a straturilor suport minerale cu vopsea pe bază de rășină epoxidică, pentru a avea protecție împotriva agenților chimici și pentru a putea fi curățat ușor spațiul. Aceste sigilări sunt adecvate în special pentru acoperirea suprafeţelor de pardoseală cu un grad minim până la mediu de expunere la solicitări. În mod similar, straturile vechi ale sistemelor de pardoseli, care prezintă semne de uzură pot fi reacoperite pentru a le reda funcţionalitatea şi aspectul atrăgător. Straturile suport din beton lăsate fără o acoperire sau protecție emană praf și absorb lichidele, formându-se suprafețe care arată urât și care au efect de noroi, impregnându-se pe încălțăminte.

Beneficii

Aceste acoperiri au beneficii de estetică sau aspect și ajută la o întreținere ușoară a spațiilor.
Protejeză împotriva lichidelor și a parafului emanat din abraziunea pardoselilor din beton.
Refacerea sistemelor de pardoseală învechite, uzate sau zgâriate, care au nevoie de o „împrospătare”.

Domenii recomandate

Industrie în general – zonele de depozitare;
Domeniul auto – service-uri, saloane de prezentare;
Comerț – saloane de prezentare.

Terrazzo – Granit – Mozaic

Descriere

Este un sistem de pardoseală care combină estetica cu durabilitatea. Terazzo este realizat dintr-un mix compus din mortar poliuretanic sau epoxidic și din agregate de marmură sau de granit, într-o varietate de culori infinite.
Sistemele Terrazzo readuc în actualitate vechile pardoseli tip Mozaic. Sistemele de pardoseli de tip Terrazzo satisfac cerințele cele mai exigente și fac posibilă crearea de pardoseli care excelează în estetică, cu performanțe mecanice și chimice excepționale.

Beneficii

În funcție de agregatele alese, Terrazzo poate oferi beneficii decorative, rezistente chimice, termice și igienice, cu aditivi antimicrobieni. Acest tip de sistem de pardoseală poate fi executat și în variantă antistatică.

Domenii recomandate

Soluțiile poliuretanice Terrazzo sunt special formulate pentru industriile de înaltă tehnologie: zone de proces în industriile chimice, biochimice și farmaceutice, unde se întâlnesc atacuri grave cu soluții chimice;
Pentru sectorul comercial, soluții compuse din agregate de marmură, într-o varietate de culori infinite și cu posibilitatea de realizare a diferitelor modele în pardoseală;
Clădiri comerciale – malluri;
Ospitalitate – la recepția hotelurilor și în restaurante.

Pentru marcaje

Descriere

Marcajele sunt foarte importante în orice spațiu de producție sau teren de sport. În cazul spațiilor de producție ele delimitează diferite zone, marchează alei pietonale, treceri de pietoni sau zona de trafic mecanizat. Pe suprafețele pardoselilor sportive marchează terenurile diferitor sporturi, delimitând suprafețele de joc.

Beneficii

Se pot aplica culorile obligatorii în funcție de normative sau culorile dorite de beneficiari.

Domenii recomandate

Industrie în general – spații de producție;
Sport și Fitness – terenuri de joc.

Pe bază de mortar poliuretanic sau epoxidic

Descriere

Sistem de pardoseală pe bază de mix de agregate minerale și ciment modificat polimeric, cu posibilitatea ca liantul să fie o rășină pe bază de poliuretan sau epoxidic. Aceste pardoseli au rezistențe excelente la impact și la uzură, fiind durabile și rezistând foarte bine în medii agresive. Timpul de punere în operă este scăzut, și pot fi date în folosință după doar 5 ore după aplicare, fiind ideale în cazul renovărilor. Sunt ușor de întreținut și nu favorizează dezvoltarea microorganismelor (bacteriilor). Nu contaminează, având emisii scăzute de compuși organici volatili. Aceste sisteme de pardoseli pot fi configurate în diferite profiluri estetice ale suprafeței, în funcție de natura activitatății desfășurate în spațiul în care se dorește a fi aplicate. În funcție de variantele de textură, ele pot fi lise sau antiderapante, în funcție de standardele de igenă și de deversările de lichide alunecoase pe suprafața pardoselii.

Beneficii

Aplicare rapidă cu punere în funcțiune rapidă, tolerant cu suporturi cu umiditate ridicată. Mortarul poliuretanic sau epoxidic oferă beneficiile cele mai bune la șocuri mecanice (disipă unda în masă nepermițând formarea și propagarea de fisuri) , la șocurile termice (variații de temperaturi extreme), temperaturile la care rezistă fiind între -40oC și +150oC. Este sistemul cu cele mai ridicate rezistențe chimice, fiind unul dintre puținele produse rezistente la atacurile acizilor lactici. Sistemele întrunesc cerințele cele mai ridicate în domeniul igenei și al gradului de curățare. Aceste tipuri de sisteme de pardoseală pot fi executate și în varianta antistatică sau conductivă.

Domenii recomandate

Industrie în general – zonele de procesare;
Industria Agro-alimentară – bucătării industriale, camere frigorifice, zone de procesare carne, zone de procesare lactate, procesarea peștelui și a vânatului, fabricarea de conservanți, fabrici de bere, distilerii, procesare vinuri și fructe, îmbuteliere ape minerale;
Industria chimică și petrochimică – zone de rafinare, galvanizare, depozite de retenție, platforme de încărcare a cisternelor, producția de biodisel, zone de procesare;
Industria Farmaceutică – zone de măcinare și mixare, platforme de spălare, încăperi de curățare.

Multicolore

Descriere

Acest sistem de pardoseală decorativă este o soluție de rășină epoxidică colorată, cu părți din suprafață de diferite culori și dimensiuni, care permite realizarea diferitor modele, înscrisuri, logouri sau mixaje de culori cu rășini de culori diferite, obținându-se un design unic al pardoselii în fiecare încăpere. Utilizarea creativă a culorilor permite posibilități nelimitate de design.

Beneficii

Spațiile pot fi proiectate individual sau artistic, oferind în același timp rezistențele unui sistem de pardoseli din rășini epoxidice.

Domenii recomandate

Domenii rezidențiale – sufragerii, băi, dormitoare, bucătării;
Comerț/Retail – spații comerciale, saloane de înfrumusețare, saloane de prezentări auto;
Ospitalier – baruri și restaurante, zona de recepție hoteluri.

Cu chipsuri

Descriere

Sistemul de pardoseală decorativ cu chipsuri colorate se realizează prin presărarea de fulgi din material plastic de diverse culori și combinații de culori pe stratul de bază al sistemului de pardoseală, care apoi se acoperă cu un strat de lac din rășină epoxidică transparentă, pentru a se obține un efect vizual piperat și o decorare individuală cu aspect estetic deosebit. Fulgii se pot aplica rar, astfel efectul vizual este culoarea rășinii epoxidice piperată cu chipsuri, și, de asemenea, se pot aplica și în exces, în acest caz efectul vizual fiind dat de culoarea chipsurilor alese. Culoarea rășinii și combinația de chipsuri pot fi adaptate pentru a corespunde gustului și cerințelor fiecărui beneficiar. Chipsurile sunt în diverse culori și pot fi combinate două sau mai multe culori, creând nuanțe în funcție de estetica spațiului. Decorațiile cu chipsuri se pot aplica pe aproape orice tip de sistem de pardoseli, atât pe suprafețele interioare cât și pe cele exterioare. Acest produs oferă o finisare plăcută pentru spațiile rezidențiale, comerciale chiar și cele publice.

Beneficii

Chipsurile decorative pot fi aplicate pe aproape orice tip de sistem de pardoseală, având ca beneficiu efectul creat de chipsuri.
Efectul mozaicat al suprafeței pardoselii acoperită cu chipsuri decorative, dă un aer aparte spațiului unde este aplicată, ajutând la starea de bună dispoziție a celor care utilizează acel spațiu.

Domenii recomandate

Domenii rezidențiiale – clădiri rezidențiale, garaje auto, terase și platforme de pe marginea piscinelor;
Spații publice – clădiri publice, terase, căi de acces, parcări sub și supraterane;
Domenii Industriale – fabrici de bunuri de larg consum, unități de procesare lactate, panificație, producție dulciuri;
Comerț/Retail – spații comerciale, saloane de înfrumusețare, saloane de prezentări auto;
Ospitalier – baruri și restaurante, hoteluri, parcări;
Sănătate – spitale, policlinici, toate tipurile de încăperi;
Educație – săli de clasă, holuri.

Cu fototapet 3D

Descriere

Sistemul de pardoseală decorativ cu o imagine fotografiată sau de artă, este o pardoseală decorativă de înaltă calitate. Sistemul este realizat prin înglobarea unei imagini alese în rășină epoxidică, pentru a-i oferi rezistență la trafic și la abraziune.
În acest sistem se poate încorpora un fototapet, care poate conține orice poză sau pictură realizată prin imprimare (poze tridimensionale sau simple), care se asortează cel mai bine în spațiul beneficiarului. Acest sistem este unul inovator în domeniul pardoselilor, care pune imagini uimitoare pe podea, dând un aer modern, sofisticat și oferind eleganță încăperilor.

Beneficii

Un avantaj al acestui sistem este de a avea o încăpere futuristă, unde nu mai este necesară decorarea tradițională cu covoare. Acest sistem oferă rezistență mare la uzură și abraziune, dar și la razele ultraviolete, având o durată lungă de viață, combinată și cu frumusețea materială în sine.

Domenii recomandate

Domeniile rezidențiiale – sufragerii, dormitoare, bucătării sau băi;
Clădiri comerciale și publice – magazine de vânzare cu amănuntul și de modă;
Săli de sport – studiouri de fitness și sănătate, centre de sport și agrement;
Ospitalitate – la recepția hotelurilor și în restaurante.

Covor decorativ din piatră

Descriere

Covorul decorativ din piatră, cunoscut de asemenea și ca podea din pietriș, este un finisaj de podea făcut din nenumarate pietricele de cuarț mărunte, care sunt înglobate într-o rășină epoxidică. Culoarea, compoziția granulelor și finisajul pot fi adaptate pentru a corespunde gustului și cerințelor fiecărui beneficiar. Sistemele de pardoseală care înglobează piatra naturală sau marmura se pot aplica atât pe suprafețele interioare cât și pe cele exterioare. Acest tip de pardoseală este soluția ideală dacă doriți să aveți o finisare în stil contemporan. De asemenea, există posibilitatea de a combina mai multe culori sau de a include logouri, inițiale ale unor nume sau orice alt desen, creând o suprafață unică, oferind o finisare ideală pentru spațiile rezidențiale, comerciale sau chiar celor publice.

Beneficii

Printre nenumeratele avantaje a covorului din piatră naturală, putem menționa de exemplu, strucutra stratului, care conține numeroși pori plini cu aer. Prin urmare, călcatul pe el cu picioarele goale dă o senzație de căldură, ca în cazul unui covor normal. Rezistența la uzură, pe de altă parte, este egală cu cea a unei plăci de gresie.

Domenii recomandate

Domeniile rezidențiale – terase, alei pietonale, căi de acces cu automobilul, curți și platforme de pe marginea piscinelor;
Spații publice – terase, alei pietonale în parcuri, platforme de pe marginea piscinelor, căi de acces.

Cu protecţie împotriva exploziilor/antiscânteie

Descriere

Aceste sisteme de pardoseală se aplică în spaţiile în care este necesară prevenirea exploziei materialelor inflamabile depozitate. Stratul de acoperire pentru pardoseală este unul antistatic și conductiv, care previne încărcarea electrostatică a persoanelor aflate în spaţiul respectiv. Cerinţa privind Rezistenţa de împământare pentru straturile de acoperire la pardoseli < 108 Ω.

Beneficii

Evitarea pericolelor de aprindere în urma încărcărilor electrostatice în zonele cu risc de explozie.

Domenii recomandate

Petrochimie/Chimie – depozite de solvenţi;
Producția de armament – fabrici şi depozite de muniţie;
Unităţi de producţie şi gestionare a pulberilor inflamabile;
Producție în general – depozite pentru substanţe inflamabile.

Cu întărire rapidă

Descriere

Rapiditatea este un termen relativ. În general, atunci când vorbim de o execuție rapidă de pardoseli, ne referim la o perioadă de timp de două zile sau mai puțin.

Beneficii

Instalare rapidă pentru minimizarea opririi producției.

Domenii recomandate

Ospitalitate – locuri de divertisment, restaurante;
Spații comerciale – zone de vânzare;
Producție alimentară – zone de procesare cu timpi scurți de oprire;

Autonivelante

Descriere

Un sistem de pardoseală autonivelantă este bogată în lichide, care oferă un aspect plăcut cu o suprafață lucioasă ultra-netedă. Se preferă acest tip de pardoseală din motive de protecție și estetică.

Beneficii

Are un aspect elegant, lucios;
Realizarea unei suprafețe plane și netede pentru a respecta cu strictețe toleranțele; Se obține un control static bun.

Domenii recomandate

Farmacie/Biotehnologie – laboratoare, camere curate;
Industria aeronautică – zone de asamblare;
Clădiri de birouri/Management de clădiri – centre de date;
Tehnologie – fabricarea de electronice.

Antimicrobiene

Descriere

Sistemele de pardoseală antimicrobiene ajută la blocarea microorganismelor, cum ar fi creșterea bacteriilor, fungilor și mucegaiurilor. Sistemele de pardoseli fără rosturi, turnate în câmp continuu, monolitice, sunt în mod natural bacteriostatice și fungistatice, deoarece nu există îmbinări, suduri sau rosturi unde bacteriile se pot dezvolta. Structura continuă, fără îmbinare face ca pardoseala să fie mai ușor de curățat, ceea ce susține eforturile de dezinfectare. Unele domenii evaluează sistemele de pardoseli antimicrobiene ca parte a programelor de control al infecțiilor și al eforturilor de a controla dezvoltarea bacteriilor dăunătoare din mediul lor.

Beneficii

Inhibarea creșterii microbilor și fungicidelor, ca parte a programului de igienă;
Creșterea protecției împotriva bacteriilor dăunătoare, în care pacienții și personalul sunt prezenți sau în zonele unde se produc produse alimentare și băuturi;
Construirea unei reputații ca organizație care ia măsuri împotriva contaminării;
Îndeplinirea normelor sanitar-veterinare în vigoare.

Domenii recomandate

Sănătate – săli de operație, saloane de spital, băi, coridoare;
Produse alimentare și băuturi – fabrici de bere, vinării și fabrici de lapte;
Ospitalitate – bucătării comerciale;
Industria alimentară – zone de procesare a alimentelor;
Farmacie/Biotehnologie – laboratoare de cercetare, vivarii, camere curate;
Educație/Învățământ – vestiare, băi, holuri.

Rezistente la murdărie și ușor de curățat

Descriere

Podelele ușor de curățat au proprietăți care rezistă absorbției mizeriei de suprafață și rezistă la decolorarea permanentă prin pătrunderea mizeriei la nivel molecular în masa materialului pardoselii. Aceasta apare atunci când suprafețele lor intră în contact cu lichide sau materiale cauzatoare de murdărie. Datorită acestei calități a pardoselii, procesul din timpul curățării este mai puțin laborios . În plus, podelele care nu au suduri sau îmbinări nu vor avea unde să adune mizeria, prin urmare, sunt mai ușor de curățat.

Beneficii

Petrecerea unui timp mai scurt cu curățarea pardoselilor, mai ales în zone cu trafic ridicat sau în zonele cu grad mare de ocupație;
Păstrarea pardoselilor fără mizerie, pentru a atinge obiectivele de control al infecțiilor;
Evitarea uzurii premature a pardoselii cauzată de procedurile de curățare;
Volum de lucru gestionabil pentru angajații responsabili de întreținere;
Economisiți timp și bani pentru procesele de curățare;
Se oferă un mediu permanent curat.

Domenii recomandate

Sănătate – spitale, holuri, săli de operație
Produse alimentare si bauturi – fabrici de prelucrare a alimentelor, vinarii, fabrici de bere
Ospitalitate – restaurante, bucătării, baruri, toalete, holuri, punți pe acoperiș.

Rezistente la UV

Descriere

Pardoselile rezistente la radiații UV sunt concepute pentru a rezista la razele ultraviolete (razele UV) care provin de la soare și de la o iluminare artificială. Luminile UV pot provoca decolorarea și degradarea pardoselilor, devenind în timp fragile și scăzându-le durata de viață. Pardoseala rezistentă la raze UV se folosește atât în aplicații de interior cât și în cele de exterior, inclusiv pe acoperișuri tip terasă sau în parcările de acoperiș. Pardoselile rezistente la raze UV își păstrează aspectul în felul în care au fost în momentul aplicării. Fără protecția UV, pardoselile expuse la lumina UV se vor distruge și se vor rupe. Datorită acestei soluții se va împiedica necesitatea reparației și înlocuirii.

Beneficii

Menținerea culorii originale a pardoselii, deosebit de importantă în aplicațiile comerciale (de exemplu, retail, ospitalitate);
Păstrarea pardoselii fără degradare în condiții de expunere continuă la lumina UV.

Domenii recomandate

Ospitalitate – platforme de pe marginea piscinelor, terasele barurilor din aer liber, holuri și căi de acces;
Comerț/retail – zone de cumpărături;
Domenii publice – spații publice și căi publice din aer liber, grădini zoologice;
Sănătate – helipaduri, căi pietonale, platforme de parcare de pe acoperișul clădirilor, căi de acces în aer liber, holuri și intrări.

Cu finisaj texturat

Descriere

Podelele cu finisaj texturat sunt proiectate pentru a avea un anumit grad de rugozitate. Există două motive pentru un finisaj texturat: design și rezistență la alunecare.

Beneficii

Crearea unui design sau al unui simț la palpare;
Suprafețele texturate au creste în adâncime;
Reflectă lumina în mod diferit și au un aspect al „coajei de portocală”.
Un finisaj cu textură mai mare este benefic, oferind o rezistență mai mare la alunecare în zonele unde există grăsimi, apă și scurgeri de lichide.

Domenii recomandate

Bucătării, zone de prelucrare și spații publice din domeniul industriei alimentare – sunt exemple de primă importanță în ceea ce privește pardoseala texturată;
Ospitalitate/HoReCa – bucătării;
Spații comerciale – spații publice, spații de vânzare;
Industria în general – zone de asamblare;
Produse alimentare și băuturi – zone de procesare, fabrici de bere, vinării, crame.

Fonoabsorbante

Descriere

Un sistem de pardoseală fonoabsorbant este proiectat din materiale care absorb undele sonore, le amortizează, și sunt transmise atunci când obiectele grele intră în contact cu suprafața sa. Fără o atenție deosebită pentru materialul de pardoseală, unele pardoseli vor amplifica chiar și sunetele mici, creând un mediu acustic neplăcut prin ecou. Zgomotul poate avea un efect negativ asupra corpului nostru. Cercetările au arătat că nivelurile ridicate de zgomot pot agrava rezultatele pacienților, ale personalului din spitale și din instituțiile de asistență medicală și împiedică învățarea în școli. Acustica este un aspect serios de luat în calcul, în special în mediile de sănătate și educație. Sistemele de pardoseală din rășini sintetice pot influența pozitiv acustica, fără a sacrifica durabilitatea și funcționalitatea.

Beneficii

Crearea unui mediu confortabil pentru angajați să lucreze, pentru bolnavi să se recupereze și pentru elevi să se concentreze, în special în spitale și școli;
Ajută la creșterea productivității prin reducerea distragerii atenției în mediul de lucru și de studiu;
Zgomotul poate contribui la hipertensiunea arterială și la alte afecțiuni, de aceea, printr-o pardoseală fonoabsorbantă se creează un mediu mai sănătos pentru angajați;
Pardoseala fonoabsorbantă este de asemenea rezistentă, și facilitează mersul, oferind un beneficiu ergonomic;
Sistemele de pardoseală fonoabsorbante pot fi folosite în multe domenii și zone, dar sunt deosebit de importante în zonele în care sunt esențiale mediile confortabile și liniștite.

Domenii recomandate

Sănătate – camere de spital și coridoare;
Educație – coridoarele școlilor și colegiilor, săli de clasă, biblioteci;
Comerț – zona de vânzare din magazine;
În divertisment – teatre, cinematografe, muzee, săli de expoziții.

Ergonomice

Descriere

Ergonomia este despre confort. O pardoseală ergonomică este elastică și oferă flexibilitate sub picioare. Oferă mult mai mult confort decât multe alte suprafețe dure, cum ar fi betonul șlefuit sau gresia. Scopul sistemelor de pardoseală proiectate ergonomic sunt: confortul, sănătatea fizică și productivitatea. Angajații nu pot să-și desfășoare activitatea la niveluri optime atunci când suferă. Acesta este motivul pentru care condițiile ergonomice ale sistemelor de pardoseală sunt evaluate serios de majoritatea angajatorilor. Oamenii care stau în picioare toată ziua vor confirma valoarea pardoselilor ergonomice. Cu aceste pardoseli se pot produce elementele de design dorite, oferind în același timp o alternativă mai puțin rigidă.

Beneficii

Oferă un mediu confortabil și plăcut la călcat;
Susținerea sau creșterea productivității angajaților prin asigurarea unui mediu confortabil (prin reducerea afecțiunilor picioarelor și a oboselii);
Reducerea zgomotului datorită elasticității sistemului de pardoseală.

Domenii recomandate

Sănătate – camere de spital și coridoare;
Educație – holuri școlare și de colegiu, săli de clasă;
Spațiul de vânzare cu amănuntul – magazine și zonele de casă;
Producție – birouri, holuri;
Ospitalitate – baruri, holuri.

Elastice

Descriere

Sunt sisteme de pardoseli din polimeri, proiectate pentru confort, flexibilitate și design. Ați auzit adesea de elasticitatea asociată cu plăci de vinil, plută și cauciuc, și veți găsi adesea aceste tipuri de suprafețe în mediul medical și în mediul educațional. Pardoseliile elastice sunt ferme, dar oferă flexibilitate și au capacitatea de a reveni la forma inițială după acțiunea de apăsare, au capacitatea de a „sări înapoi”, ceea ce le face alegerea preferată a managerilor din domeniul sănătății și din educație. Pardoselile din poliuretan turnate în sistemele de pardoseală au o elasticitate mai mică decât alte materiale, dar oferă un grad de flexibilitate ce se simte la călcat, oferind mai mult confort decât multe alte suprafețe dure.

Beneficii

Prevenirea accidentelor prin alunecare și cădere care cauzează angajaților sau vizitatorilor traume fizice și/sau emoționale;
Rezistente și durabile pe termen lung, oferind un standard ergonomic de confort la picioare pentru a menține angajații mai sănătoși și mai fericiți;
Absorbția zgomotului în locuri precum școli și locuri publice.

Domenii recomandate

Spații de vânzare cu amănuntul – magazine, mall-uri
Sănătate – camere de operație, coridoare, saloane
Educație – coridoare, cantine, vestiare, biblioteci
Ospitalitate – zone de piscină, terase
Spații publice – muzee, arene și stadioane.

ESD/Conductive

Descriere

Mergând pe o pardoseală se poate să te încarci electrostatic, iar în cazul în care există încărcare statică, există și descărcare electrostatică. Acest lucru poate provoca haos în anumite industrii, se pot arde componentele care se produc în acea zonă. Podelele ESD, cunoscute și sub denumirea de podele conductive, electrostatice sau disipative, oferă un control static superior, inhibând electricitatea statică de pe o persoană sau la atingerea unui echipament sensibil. Sistemele de pardoseală cu polimeri ESD turnate funcționează mai eficient și mai bine decât alte tipuri de pardoseli ESD, cum ar fi covoarele PVC sau dalele ceramice. Pentru pardoseli, norma prevede o
rezistenţă de pământare < 109 Ω.

Beneficii

Protejarea componentelor electronice împotriva descărcărilor electrostatice;
Protejarea personalului;
Performanțe mai bune decât plăcile care se pot delamina în condiții de trafic greu;
Evitarea înlocuirii sau repararării echipamentelor electronice care se strică sau se deteriorizează din cauza electricității statice;
Crearea unui mediu controlat static 100% eficient, împreună cu încălțămintea ESD.

.

Domenii recomandate

Se recomandă în multe ramuri ale industriei, unde este esențial să se controleze electricitatea statică.
Industrii recomandate:
Industria aeronautică – zone de asamblare, camere curate;
Farmaceutică/Biotehnologică – în zonele dedicate cercetării și dezvoltării;
Industria automotive – zone de producție electronice, fabricarea de cipuri.

Rezistente la apă

Descriere

Aceste sisteme de pardoseală sunt capabile să reziste până la un anumit grad de pătrundere al apei. Pardoselile rezistente la apă au proprietăți care protejează împotriva apei, însă acestea nu sunt impermeabile. Aceste pardoseli vor supraviețui probabil unei întâlniri cu apa, dar vor depinde de cantitatea de apă și de cât de des se produce contactul.

Beneficii

În principal, protecția împotriva coroziunii betonului din stratul suport;
Protejarea pardoseliilor împotriva deteriorărilor și a reparațiilor costisitoare în cazul unui alt tip de pardoseli;
Protejarea angajaților și a vizitatorilor împotriva pericolelor de siguranță cauzate de o pardoseală vălurită sau crăpată.

Domenii recomandate

Ospitalitate – restaurante, bucătării, baruri, terase pe acoperiș;
Producția de mărfuri alimentare și băuturi – zone de procesare;
Educație – băi, vestiare, laboratoare;
Garaje cu locuri de parcare – pentru zonele de radier.

Impermeabile

Descriere

Sistemele de pardoseală care au în structură membrană impermeabilă sunt utilizate în zone specifice, pentru a proteja betonul sau unele echipamente. Membrana poate fi epoxidică sau pe bază de poliuretan. Anumite zone au nevoie de o protecție suplimentară împotriva apei și a umezelii. Fără această protecție, reparațiile și înlocuirea ar fi costisitoare și imposibil de gestionat.

Beneficii

Protejarea zonelor critice sub sursele de apă (de exemplu, camera serverului de calculator sub o încăpere mecanică);
Protejarea suprafeței împotriva fluidelor corozive, precum și ale altor elemente dure precum soarele și sărurile;
Reducerea absorbției apei în beton și, prin urmare, reducerea fisurilor și a defecțiunilor;
Creșterea longevității unei structuri;
Planșeele garajelor cu parcări supraetajate, unde scurgerile de ulei sau alte lichide de la mașini cu defecțiuni pot picura pe mașina de la un etaj inferior, afectând vopseaua acesteia.

Domenii recomandate

Comerț – zone de parcare;
Clădiri de birouri – structuri de parcări supraetajate, terase traficabile;
Garaje cu parcări – parcări supraetajate;
Construcții rezidențiale – partea superioară a blocurillor de locuințe, balcoane și terase.

Rezistente la foc

Descriere

Sistemele de pardoseală rezistente la foc reduc răspândirea flăcărilor și a fumului dintr-o încăpere, în caz de incendiu. Aceste sisteme au proprietăți care ajută la rezistența la foc și nu vor ceda în structura lor pentru o anumită perioadă de timp. Aproape toate domeniile industriei trebuie să beneficieze de execuția sistemelor de pardoseli cu proprietatea de rezistență la foc.

Beneficii

Reducerea răspândirii flăcărilor și a fumului în întreaga unitate sau zonă;
Asigurarea unei protecții sporite a persoanelor și a proprietății, în timpul unui incident de incendiu;
Stare de spirit liniștită cu privire la securitatea împotriva acțiunilor nepăsătoare (de exemplu, aruncarea țigărilor aprinse).

Domenii recomandate

Farmacie/Biotehnologie – facilități de cercetare, laboratoare;
Industria chimică/Petrochimică – zone de procesare, zone de ambalare, rafinării și multe altele;
Sănătate – spitale, săli de operație, coridoare;
Educație – cantine, vestiare, holuri, laboratoare;
Clădiri de birouri – cantine, garaje de parcare;
Comerț – spații publice, locuri de divertisment, concursuri.

Cu aspect lucios

Descriere

Cu cât este mai lucioasă o pardoseală, cu atât va reflecta mai multă lumină. O pardoseală cu luciu intens va fi strălucitoare și elegantă. În anumite domenii ale industriei este de preferat o pardoseală lucioasă pentru anumite zone.

Beneficii

Se obține un aspect plăcut;
Scoaterea în evidență a unei zone;

Domenii recomandate

Ospitalitate – hoteluri, baruri, restaurante;
Industrie – culoare de trafic;
Industria aeronautică – zone de asamblare.

Cu finisare netedă

Descriere

Finisajul este un element de design important pentru beneficiari. Suprafața lucioasă sau mată influențează aspectul oricărui mediu. O pardoseală netedă va conferi un aspect diferit față de o finisare texturată. Gândiți-vă la lumina și la fluxul luminii asupra unei suprafețe, iar în funcție de acest aspect alegeți finisajul pardoselii. O finisare netedă are influență și asupra procesului de curățare. Poate fi recomandat un sistem de pardoseală netedă sau fină, pentru a obține un anumit aspect într-un cadru comercial sau pentru a ajuta factorul de curățare și întreținere.

Beneficii

Curățarea și întreținerea mai ușoară; Cu sistemul de pardoseli fără textură, suprafețele sunt plane și nu există îmbinări în care murdăria să poată fi prinsă;
Un aspect neted.

Domenii recomandate

Clădiri de birouri – holuri, birouri;
Sănătate – holuri, saloane pentru pacienți;
Ospitalitate – holuri, restaurante, baruri;
Spații comerciale – zona de vânzare;
Farmaceutice/Biotehnologie –laboratoare, echipamente de cercetare și dezvoltare;
Tehnologie – fabricarea de electronice.

Rezistente la uzură

Descriere

La evaluarea materialelor pentru sisteme de pardoseală, rezistența la uzură se referă la durata de viață a podelei, cum se va comporta la traficul pietonal și la traficul mecanizat, la folosirea continuă a suprafeței să nu apară în continuu zgârieturi. Pardoselile rezistente la uzură sunt special concepute pentru a rezista la condiții dure de uzură și trafic intens. De asemenea, ele rezistă la murdăriare și la curățările de rutină.

Beneficii

Păstrarea aspectului atractiv al pardoselilor timp de mulți ani, fără a fi necesară repararea sau înlocuirea acestora.

Domenii recomandate

Industria în general – zone de trafic mecanizat.

Rezistente la trafic intens

Descriere

Sistemele de pardoseală rezistente la trafic intens vor rezista în zonele aglomerate timp de mulți ani, cu o întreținere minimă.

Beneficii

Minimizarea probabilității întreruperii activității în zonele aglomerate din cauza necesității înlocuirii sau reparării sistemului de pardoseală; Păstrarea pardoselilor în stare bună și funcțională, în ciuda utilizării constante.

Domenii recomandate

Ospitalitate/Horeca – locuri de divertisment, restaurante, hoteluri;
Comerț în general/Spații comerciale – retail;
Sănătate saloane pentru – holuri, pacienți, săli de urgență;
Producție în general – medii de procesare a alimentelor, culoare de trafic.

Fără emisii de compusi organici volatili

Descriere

Menținerea emanațiilor de mirosuri la minimum este o preocupare importantă atunci când puneți în aplicare orice materiale în medii industriale sau comerciale. Atunci când se pune în aplicare un sistem de pardoseală, trebuie să se ia în considerare și mirosul emanat de materialele folosite. În timpul execuției unui sistem de pardoseală este important ca materialele să aibe un „miros slab”, pentru a respecta reglementările, pentru a elimina efectele asupra personalului și pentru a limita întreruperea fluxului de producție. Atunci când se execută un sistem de pardoseală, este imperios necesar ca aplicatorul să ia toate măsurile de precauție necesare, să cunoască materialele, să utilizeze ventilația și echipamentul adecvat, indiferent de materiale.

Beneficii

Protejarea sănătății angajaților și a vizitatorilor în timpul execuției;
Evitarea stărilor de amețeală pentru angajați din cauza mirosurilor chimice;
Avantajul de a putea fi executate în zone unde ventilația nu este optimă;
Evitarea întreruperilor costisitoare din cauza mirosurilor care pot afecta produsele, îndeosebi cele alimentare.

Domenii recomandate

Clădiri de birouri – medii corporative;
Sănătate – holuri, saloane pentru pacienți, săli de operații;
Ospitalitate – restaurante, hoteluri;
Spații comerciale – spații publice;
Educație – școli și campusuri universitare;
Producție de bunuri alimentare și băuturi – zonă de procesare.

Antiderapante sau rezistente la alunecare

Descriere

Pardoseala rezistentă la alunecare este proiectată cu proprietăți care ajută la reducerea alunecării și la creșterea aderenței. Vitale pentru protejarea angajaților, a clienților și a vizitatorilor, atât în mediile industriale, cât și în cele comerciale, pardoselile rezistente la alunecare se găsesc într-o varietate de finisaje și texturi special concepute pentru a reduce alunecarea pe suprafața pardoselii. Pardoseala rezistentă la alunecare protejează împotriva condițiilor periculoase în zonele în care se utilizează unsoare, apă, și există scurgeri de ulei sau alte materiale care pot intra în contact cu podeaua, determinând o alunecare. Pardoseala antiderapantă reduce riscul apariției acestor evenimente, ferindu-te astfel de posibilitatea de a provoca accidente.

Beneficii

Prevenirea accidentelor de alunecare și cădere, care cauzează angajaților sau vizitatorilor traume fizice și/sau emoționale;
Prevenirea pierderilor financiare (de exemplu, concedii de boală) legate de cheltuielile medicale ale unei persoane vătămate sau de pierderea timpului de lucru al unui angajat.

Domenii recomandate

Ospitalitate – bucătăriile restaurantelor, restaurante, baruri, hoteluri, zona piscinelor;
În magazine – în băcănii;
Sănătate – spitale, centre medicale, laboratoare;
Educație – holuri școlare și colegii, cafenele, vestiare, băi;
Clădiri de birouri – cantine, garaje;
Producție în general – prelucrare, ambalare, culisare, depozite;
Prelucrarea cărnii – zone de tranșare.

Termoizolante/rezistente la șocuri termice

Descriere

Cald, rece și cald din nou. Aceste sisteme de pardoseli sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi extreme și schimbări extreme ale temperaturii, rezistă la șocuri termice și la cicluri termice. Pardoselile sunt adesea expuse acestor condiții extreme din cauza procesului tehnologic și curățării echipamentului sau suprafeței de producție. Rezistența la șocuri termice este esențială pentru longevitatea unei pardoseli. Fără această proprietate, pardoseala va ceda.

Beneficii

Prevenirea crăpării pardoselii și desprinderii de stratul suport care cauzează gropi și măcinarea stratului suport;
Oferirea de condiții bune de lucru angajaților;
Menținerea esteticii podelei.

Domenii recomandate

Industriile care folosesc cuptoare fierbinți, camere frigorifice sau camere de congelare și linii de îmbuteliere.
Domenii în care se recomandă:
Produse alimentare și băuturi – linii de îmbuteliere, zone de prelucrare a alimentelor;
Ospitalitate/HoReCa – bucătării comerciale;
Farmaceutice/Biotehnologie – spații de spălare a vaselor.

Rezistente la abraziune

Descriere

Pardoselile din mediile industriale și comerciale trebuie să funcționeze și să reziste în condiții abrazive. Rezistența la abraziune este capacitatea unei suprafețe de a se ridica la uzura cauzată de traficul pietonal și cel mecanizat. În timp, toate straturile sistemului vor avea parte de uzură prin zgâriere și frecare a suprafeței. Unele suprafețe se mențin mai bine decât altele împotriva abraziunii.

Beneficii

Evitarea distrugerii pardoselii și a zgârieturilor care fac pardoseala mai puțin atractivă, în special în medii comerciale și spații publice.
Rezistență la abraziunea cauzată de echipamentele grele și a traficului cu stivuitoare, în special în zonele de producție.

Domenii recomandate

Producție în general – diverse fabrici de bunuri de larg consum, zone de asamblare, zone de trafic;
Producție de produse alimentare și băuturi – abatoare, hale pentru procesarea cărnii, fabrici de mezeluri, îmbuteliere bere, îmbuteliere vinuri, îmbuteliere ape minerale, unități de procesare lactate, panificație, producție dulciuri;
Producție de produse farmaceutice;
Biotehnologie – zone de prelucrare și ambalare, laboratoare și vivarii;
Sănătate – spitale și policlinici, holuri, camere pentru pacienți, săli de operații;
Educație – holuri, cafenele, săli de clasă;
Ospitalitate – restaurante, holuri.

Rezistente la substanțe chimice și acizi

Descriere

Acțiunea chimică poate distruge rapid pardoseala. Sistemele de pardoseală rezistente la substanțe chimice conțin proprietăți care protejează aceste zone de scurgeri, stropi de acizi, baze, solvenți și alte elemente corozive. Produsele chimice sunt utilizate în multe domenii ale industriei. Protecția împotriva acestora este o preocupare importantă.

Beneficii

Distrugerea rapidă a podelelor și a garniturilor din cauza atacului chimic costă companiile timp și bani. Protecția pentru mediile lor dure este crucială pentru succesul lor.
Principalele beneficii includ:
Extinderea duratei de viață a pardoselilor și a garniturilor, economisind astfel timp și bani pentru înlocuirea materialelor deteriorate;
Protejarea aspectului pardoselii împotriva petelor datorate atacurilor produselor chimice;
Respectarea standardelor de mediu și de siguranță în cazul rezervoarelor și a zonelor izolate.

Domenii recomandate

Farmacie/Biotehnologie – laboratoare;
Educație – laboratoare, bucătării;
Sănătate – săli de operație, camere pentru pacienți;
Producție în general – medii de prelucrare a hranei;
Apă/ape reziduale – securizare secundară, zone de procesare, bazine de decantare și de depozitare.

Rezistente la impact sau la șocuri mecanice

Descriere

Sistemele de pardoseală cu rezistență la impact sunt trainice datorită rezistenței la șocuri mecanice cu grad ridicat, apărute în urma impactului altor materiale cu suprafața pardoselii, indiferent dacă acestea provin din fluxul de producție sau plachiurile de pe tocurile pantofilor. Aceste tipuri de impact vor avea capacitatea, în mod uzual, să găurească și să scadă rezistența pardoselii sau să îi scurteze durata de viață. De obicei este nevoie de un sistem de pardoseală cu rezistență la impact sau la șocuri mecanice în medii dure de lucru.

Beneficii

Evitarea găuririi și crăpării pardoselii;
Menținerea atractivă a pardoselilor, mai ales atunci când sunt în zonă vizibilă.

Domenii recomandate

Farmacie/Biotehnologie – laboratoare;
Industria agro-alimentară – procesarea produselor alimentare, procesarea laptelui, procesarea cărnii;
Industria grea – zone de asamblare, culoare de trafic;
Ospitalitate/HoReCa – bucătării;
Reprezentanțe auto/ateliere auto – spații pentru service;
Distribuție/Logistică – depozite și centre de distribuție.

Rezistente la compresiune

Descriere

Când vine vorba de pardoseli, rezistența la compresiune se referă la capacitatea unei pardoseli de a suporta sarcini grele și de a rezista compresiei (materialele sunt presate împreună). Rezistența la compresiune se referă la cantitatea de încărcătură pe care pardoseala o poate suporta punctiform și de obicei este raportată la un anumit standard tehnic. Rezistența la compresiune este o parte esențială a sistemului de pardoseală și este foarte importantă în zonele de producție în care există echipamente grele, echipamente mobile și trafic mecanizat pe roți.

Beneficii

Rezistă la acțiunea de apăsare a greutății echipamentului și a traficului greu mecanizat.

Domenii recomandate

Producție în general – culoare de trafic;
Industria Automotive – zone de producție;
Distribuție/Logistică – depozite.

Rezistente la impact sau la șocuri mecanice

Descriere

Sistemele de pardoseală cu rezistență la impact sunt trainice datorită rezistenței la șocuri mecanice cu grad ridicat, apărute în urma impactului altor materiale cu suprafața pardoselii, indiferent dacă acestea provin din fluxul de producție sau plachiurile de pe tocurile pantofilor. Aceste tipuri de impact vor avea capacitatea, în mod uzual, să găurească și să scadă rezistența pardoselii sau să îi scurteze durata de viață. De obicei este nevoie de un sistem de pardoseală cu rezistență la impact sau la șocuri.

Beneficii

Evitarea găuririi și crăpării pardoselii;
Menținerea atractivă a pardoselilor, mai ales atunci când sunt în zonă vizibilă.

Domenii recomandate

Farmacie/Biotehnologie – laboratoare;
Industria agro-alimentară – procesarea produselor alimentare, procesarea laptelui, procesarea cărnii;
Industria grea – zone de asamblare, culoare de trafic;
Ospitalitate/HoReCa – bucătării;
Reprezentanțe auto/ateliere auto – spații pentru service;
Distribuție/Logistică – depozite și centre de distribuție.